Kinkeripiirin kulmakivet

Kinkeripiirin neljä kulmakiveä:

I) Kinkeripiiri on uskonnolliselta katsomukseltaan ja seurakuntanäkemykseltään avarakirkollinen:

seurakunnassa tulee olla katto korkealla ja seinät laajalla. Seurakunnan on palveltava kaikkia seurakuntalaisia, eikä vain uskonnollisesti aktiivisinta osaa.

Yhteiskunnalliselta taustaltamme emme ole niin vasemmistolainen kuin esim. Koko kansan kirkko –valitsijayhdistys on. Emme ole myöskään seurakunnan työntekijöiden sivuääni.

Sen sijaan ehdokkaamme tulevat eri puolilta seurakuntaa. Mukana on niin nuoria kuin iäkkäämpiäkin, niin yksineläjiä kuin perheellisiä, naisia jopa enemmän kuin miehiä. Mukana on myös monia eri kirkollisia suuntauksia ja useita puoluepoliittisia suuntauksia. Niin kuin kinkerit kokoavat kylän asukkaat yhteen, niin Kinkeripiirikin edustaa hyvin seurakunnan jäsenistön enemmistöä – koko kylää.

II) Raamatun sanan levittäminen ja seurakunnan toimintojen ylläpitäminen ei kauankaan onnistu ilman tarkkaa taloudenpitoa.

Kinkeripiirin tavoite ja pyrkimys on, että kirkollisveroprosentti ei nykyisestä (1,40 %) nouse. Järkevällä suunnittelulla ja kulujen harkitulla suuntaamisella on tämä toteutettavissa.

Seurakunnan tuloja voidaan lisätä sen omaisuutta myymällä, mutta näitä rahoja ei tule ensisijaisesti käyttää juoksevien kulujen peittämiseen, vaan investointien rahoittamiseen ja srk:lle tärkeiden kiinteistöjen hoitamiseen. Seurakunnan tulee kantaa osansa ilmastomuutoksen hidastuttamisessa. Tähän se voi vaikuttaa omilla ympäristöratkaisuillaan ja asennekasvatuksella.

III) Kinkeripiiri haluaa uudistaa kirkkoa ja seurakunnallista päätöksentekoa sekä sen toimintamuotoja.

Ei kuitenkaan radikaalisti yhdellä kertaa, vaan maltillisesti askel kerrallaan. Näin kokemukset saadaan parhaiten hyödynnettyä.

Oman seurakuntamme kohdalla tämä tarkoittaa eri toimialojen parempaa toiminnan koordinointia ja esim. yhteisvoimin toteutettua alueellista toimintaa, joka voisi laajentua Ruutanan lisäksi muuallekin srk:n alueelle. Samalla saataisiin hallinnollisen työn määrää vähennettyä ja työntekijät paremmin kohtaamaan seurakuntalaisia. Yhtä lailla on tärkeää, että seurakunnan työntekijöiden jaksamisesta kannetaan erityistä huolta.

IV) Seurakunnan yhteistyötahot ovat lukuisat.

Jo seurakunnan sisälläkin on monia tahoja, joiden keskinäisessä yhteistyössä on parantamisen varaa. Kinkeripiiri haluaa olla sillanrakentaja, jottei kirkon perustyön ilosanoma hukkuisi keskinäiseen nahisteluun.

Kirkkoon liittyjät ja seurakuntaan muuttajat vaativat oman huomionsa, jotta he tuntevat aidosti olevansa kutsuttuja Kangasalan seurakunnan yhteyteen.

Kangasalan kunta on luonnollinen yhteistyökumppani. Seurakunnan toiminnassa ovat lapsi- ja nuorisotyö tärkeitä, siksi tällä osa-alueella yhteistyö kunnallisen kasvatus- ja opetustoimen kanssa on välttämätöntä ja sitä on vaalittava.

Iloksemme olemme todenneet, että seurakunta on monen järjestön ja yhdistyksen haluama yhteistyökumppani. Tätä kautta syntyvät kontaktit ja näiden toiminnassa mukana oleminen ovat alentamassa tavallisten seurakuntalaisten kynnystä osallistua seurakunnan itse järjestämään toimintaan.

1 comments

  1. Hei,

    hienoa. Avarakatseisuutta kirkko ja seurakuntatoiminta nyt tarvitsee. Kirkko on kulkenut aivan liian kauas tavallisesta ihmisestä, joka kaipaa tällä hetkellä henkisyyttä, tukea ja jopa turvaa tässä monimutkaisessa maailmassa.

    Rakkaus, yksinkertaisuus ja teeskentelemättömyys takaisin arvoonsa!

Jätä kommentti